hampna s 2

Hampnäs internat

Hampnäs internat, grundades 2012, vänder sig till elever som går på Hampnäs gymnasium. Skola och internatboende ligger i anslutning till  varandra synnerligen vackert omgivna av hav och skog på en udde i Själevadsfjärden. Hampnäs ligger strax strax utanför Örnsköldsvik.

Syftet med Hampnäs internat är att ge ungdomarna hjälp och stöd att klara av sin skolgång och samtidigt bli så självständiga som möjligt inför ett framtida boende och liv. Internatboendet är hemlikt och familjärt utformat.

Lokaler

Varje ungdom har ett eget rum med toalett. Rummen är fördelade i tre byggnader på området och grundmöblerade med säng, skrivbord, byrå och fåtölj. Dusch delas i respektive korridor. I huset finns flera gemensamhetslokaler, bl.a. ett större kök där de gemensamma måltiderna serveras. På vardagarna serveras frukost, middag och kvällsfika på internatet. I skolan serveras lunch. De helger som Hampnäs internat är öppet ingår alla måltider.
 

hampnäs internat bild 19


Läxhjälp & andra aktiviteter

Vi erbjuder specifik läxhjälp från undervisande lärare på Hampnäs gymnasium fyra kvällar i veckan. Läxhjälpen sker i huvudsak i läxläsningslägenheten.

Hampnäs internat arrangerar, tillsammans med ungdomarna, olika aktivitetskvällar med biobesök, bowling, pyssel, löpning, styrketräning, simning m.m. Vi arbetar målmedvetet med fysisk hälsa och erbjuder ungdomarna fysisk aktivitet i Hampnäs idrottssal och gym. Vi har också ett projekt som innebär att ungdomarna tränar på gym i Örnsköldsvik tillsammans med personal.
 

hampnäs internat bild 20 jpg