impius internat bild 11

Impius internat

Impius internat grundades 2002 och vänder sig till elever som går på Impius gymnasium. Syftet med Impius internat är att ge ungdomarna hjälp och stöd att klara av sin skolgång och samtidigt bli så självständiga som möjligt inför ett framtida boende och liv. Internatboendet är hemlikt och familjärt utformat.

Lokaler

Impius internat är inrymt i en egen sex vånings fastighet i Helsingborg. Varje ungdom har en egen lägenhet på 27 kvm. Lägenheterna är möblerade och utrustade med komplett kök, badrum med toalett och dusch samt tvättmaskin. I huset finns flera gemensamhetslokaler, bl.a. ett större kök där de gemensamma måltiderna serveras. På vardagarna serveras frukost, middag och kvällsfika på internatet. I skolan serveras lunch. De helger som Impius internat är öppet ingår alla måltider.
 

impius internat bild 12


Läxhjälp & andra aktiviteter

Vi erbjuder specifik läxhjälp från undervisande lärare på Impius gymnasium tre kvällar i veckan. Läxhjälpen sker i huvudsak i läxläsningslägenheten.
Impius internat arrangerar, tillsammans med ungdomarna, olika aktivitetskvällar med biobesök, bowling, pyssel, löpning, styrketräning, simning m.m. Vi uppmuntrar särskilt fysisk aktivitet och erbjuder detta under flera kvällar i veckan. En av lägenheterna är utrustad för kreativ verksamhet och pyssel. Det finns också möjlighet att delta i musikverksamhet i en särskilt utrustad musiklägenhet.

Personal och öppettider

Ungdomarna har tillgång till personal under hela den tid som de vistas på internatet. Impius internat håller öppet under varannan helg och stänger under samtliga lov.

Ansökan och beslut

Ansökan om internatboende görs till socialtjänsten i hemkommunen. Beslutet tas vanligtvis enligt socialtjänstlagens (SoL) paragraf om rätt till bistånd (observera att Impius internat inte är ett LSS-boende). Även en ansökan behöver göras till Impius internat om plats på internatboende.
 

Kontaktuppgifter

Adress
Södergatan 99
252 27 Helsingborg
Växel: 042-499 09 00

Verksamhet
042-499 09 14

Föreståndare - Alfred Suwa
042-499 09 09 (tfn.tid: 10-16)
alfred.suwa@impius.se 

img 20181122 wa0000